Terrassmarkiser som skyddar mot UV-strålning, värme & bländning

Hestra Gunnar är ett bra solskydd på en generös terrass. Terrassmarkisen gör att göra riktigt stor, upp till 7 meter bred. Den skapar dessutom en trivsam miljö och ett skydd att samlas under när solen ligger på.

terrassmarkis hestra gunnar
terrassmarkis hestra lasse

Terrassmarkis utvecklad för mindre altan eller balkongen

Hestra Lasse är utvecklad för de mindre terrasserna och balkonger. Markisen är försedd med vikarmar och motor som standard, vilket ger dig alla möjligheter till en trevlig skuggplats. En klassisk vev finns som tillval för att manövrera markisen.

En av Hestras populäraste terrassmarkiser

Hestra August är utvecklad för den generösa altanen eller balkongen och har en imponerande maxbredd på 7 meter. Markisen är försedd med vikarmar och motor som standard. Det finns även möjlighet att addera frontrullgardin.

terrassmarkis hestra august
terrassmarkis hestra sven

Skapa ett utomhuslikt rum med altanmarkis

Hestra Sven ger dig möjligheten att skapa ett till rum, utomhus. Det går att addera en ”rullgardin” i terrassmarkisens front som skyddar mot den lågt stående solen.

Smycka fasaden med en stilren terrassmarkis

Hestra Ragnar är en väldigt populär terrassmarkis. Med sin stilrena front passar den perfekt tillsammans med fasaden samtidigt som den smälter in. Det finns även möjlighet att addera frontrullgardin.

terrassmarkis hestra ragnar
terrassmarkis hestra erland, erland large

Skapa stora ytor av skuggläge på altanen

Hestra Erland och Erland Large är Hestras premium markiser. De är kraftiga i sin konstruktion men bygger inte mer än vad en klassisk markis gör. Markisen är helt inkapslad vilket ger maximalt skydd för väven.

Rengöring av markis

Tvätta regelbundet duken. Är det mycket pollen i luften spola av markisväven med vattenslangen.

Ta bort enklare fläckar med mjuk borste. Kvarvarande smuts kan sedan tvättas bort med en enkel mild tvållösning och ljummet vatten. (Obs! Ej maskintvätt) Använd inte Yes diskmedel eller Såpa. För svårare fläckar och mögel, tvätta med en lösning som innehåller 1 kopp (240 ml) blekmedel (undvik medel med peroxider) och ¼ kopp (60 ml) mild tvål utspädd med 4 liter vatten. Skölj därefter noggrant för att få bort alla tvålrester. Låt sedan tyget torka utomhus.

Använd aldrig några andra kemikalieprodukter än ovan nämnda.

Kör upp markisen vid regn och stark vind.

Rulla inte ihop markisen när den är blöt om det inte är absolut nödvändigt. Om den trots allt har rullats upp blöt, kör snarast ut den igen för att torka.

Undvik att det bildas vattenpölar på väven genom att hålla rätt lutning på markisen. Rådgör med oss på solskyddspartner.

Med en lång erfarenhet inom solskydds­branschen kan vi garantera att jobbet alltid blir väl utfört

Vi strävar alltid efter 100% nöjda kunder. Med kontor och utställning i Karlstad, har vi ett bra läge med nära till hela Sverige.

Se våra tidigare projekt

Njut av solen – Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Tillsammans kommer vi fram till den bästa lösningen för just dig!