Praktiska solskydd som förvandlar & förlänger uteplatsen

Hestra Helmer är en stabil, flexibel och smidig lösning av solskydd som bildar en plats likt ett uterum. En helt fristående dubbelmarkis som går att placera på de flesta underlag.

dubbelmarkis hestra helmer
Kurt Pergolamarkis

Pergolamarkisen är den optimala lösningen för större uteplatser

Hestra Kurt ger en trevlig förlängning på huset och även möjlighet till förlängning av årstiderna. Tidig vår och sen höst med en infra-värmare under pergolan ger en trevlig utemiljö som skyddas från sol och regn. Den imponerande duk-spänningen på väven gör att den tål mycket regn, hela 50 liter/m2 i timmen vid en lutning på 8°.

Rengöring av markis

Tvätta regelbundet duken. Är det mycket pollen i luften spola av markisväven med vattenslangen.

Ta bort enklare fläckar med mjuk borste. Kvarvarande smuts kan sedan tvättas bort med en enkel mild tvållösning och ljummet vatten. (Obs! Ej maskintvätt) Använd inte Yes diskmedel eller Såpa. För svårare fläckar och mögel, tvätta med en lösning som innehåller 1 kopp (240 ml) blekmedel (undvik medel med peroxider) och ¼ kopp (60 ml) mild tvål utspädd med 4 liter vatten. Skölj därefter noggrant för att få bort alla tvålrester. Låt sedan tyget torka utomhus.

Använd aldrig några andra kemikalieprodukter än ovan nämnda.

Kör upp markisen vid regn och stark vind.

Rulla inte ihop markisen när den är blöt om det inte är absolut nödvändigt. Om den trots allt har rullats upp blöt, kör snarast ut den igen för att torka.

Undvik att det bildas vattenpölar på väven genom att hålla rätt lutning på markisen. Rådgör med oss på solskyddspartner.

Med en lång erfarenhet inom solskydds­branschen kan vi garantera att jobbet alltid blir väl utfört

Vi strävar alltid efter 100% nöjda kunder. Med kontor och utställning i Karlstad, har vi ett bra läge med nära till hela Sverige.

Se våra tidigare projekt

Njut av solen – Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Tillsammans kommer vi fram till den bästa lösningen för just dig!